måndag 15 januari 2007

Vardagstips, del 1


Först ut på denna första lista måste nog det tips komma som likt en katalysator startade ett samtal som utmynnade i Ensammahemma-bloggen. Ännu ett av alla dessa fantastiskt enkla och självklara knep som (förhoppningsvis) gör vår vardag lite mer poetisk vilket ju är precis vad denna sida söker uppnå. Så här kommer då årets, bloggens och mitt första egentliga inlägg:

1. Ni lyckliga ägare utav en s.k Moccabryggare (eller liknande apparat) har säkert upptäckt "starkt kaffe med varm mjölks" stora aromatiska och smakmässiga förtjänster. För att göra bryggningen en aning smidigare så är allt du behöver göra att hälla önskad mängd mjölk (helst fet) direkt i kannans övre del vid bryggningens början. Mjölk och nybryggt kaffe blandas till en perfekt mixtur med lagom temperatur och paradoxalt nog verkar det även bli svårare att koka (eller bränna) kaffet. Lyssna bara efter bubblor så är du home safe. Franskrost (Arvid Nordqvist) är ett fantastiskt kaffe för ändamålet.
För vidare inspiration och många timmars skön läsning se www.kaffeinformation.se

2. Under en tågresa för många år sedan hörde jag två äldre damer samtala om hushållstips och nämnde då att "dagens ungdomar" inte längre lägger tidningspapper i botten av soporna. Vilken gjuten idé! Klart vi ska göra det! Alla genvägar till ett enklare leverne bör enligt min mening beaktas eftersom vi då kan få mer tid över för funderingar och mys. Lite om andra dryckesvanor nu:

3. Om man blandar en lite tjockare fruktjuice (typ mango, guava eller lycheé av "Ali Baba Livs"-slaget) med mjölk kan man uppnå himmelska resultat. Pröva att drycka blandningen i ganska små mängder omixad; som en shot ungefär.
Just det ja, för den lite magstarkare kan jag varmt rekommendera "Flatliner": en riktig shot bestående av lika delar Sambucca och Tequila med några droppar Tabasco. Förutom att den smakar som en mexikansk febrig dröm så har jag den senaste tiden märkt att den i kombination med vatten genererar en nästan ultimat berusning. Två deciliter vatten till varje 4-6:a har fungerat bra. Inmundiga en dos varje timme. Eller festa som du brukar om det funkar för dig.

4. Så här under den nordiska vintern blir många av oss, pojkar som flickor, lite torra och sunkigt bleka i hyn. Det senare kan vara dyrt att uppnå på naturlig väg men det förra har jag funnit vara fullständigt onödigt: när du duschat struntar du i att direkt torka av dig och smörjer istället in huden med babyolja och knallar runt i paradiskostymen tills du slutar att droppa. Nu ska du ta till handduken och göra som du vanligtvis gör. Ignorera den ovana känslan, se den som ännu ett plus och gå därefter ut i dagen len och ren som en livs levande och oskyldig högstadiefantasi.

1 kommentar:

Jakob Hultman sa...

Helt appropå tips nummer två. Min gode vän överhörde också ett samtal mellan två äldre damer på ett tåg under hösten. Men i detta samtal diskuterades Anja Pärssons samiska panna.